Wat is een boventransportvoet
21/5/2022

Heb je problemen met fluweel, wol of stretchstoffen met je naaimachine? Een lastige stof is geen enkel probleem voor het boventransportsysteem. Bij Pfaff machines is het ingebouwd en bij sommige Bernina’s ook. Bij de meeste machines kan je ook optioneel een boventransportvoetje gebruiken. Maar een ingebouwd systeem werkt natuurlijk altijd wel beter en is ook gemakkelijker om te gebruiken, omdat je het steeds kan in- en uitschakelen.

Het beproefde boventransportsysteem garandeert het optimale transport dat je verwacht op alle soorten stoffen. Alles blijft op zijn plaats, dunne en zijdeachtige stoffen rimpelen niet; strepen en ruiten sluiten perfect op elkaar aan en ronde naden zijn gemakkelijk te maken zonder veel te hoeven spelden.

Hoe werkt het nu juist?
Het grijpt en transporteert kleine stukjes stof voor maximale precisie en professionele resultaten. Het zal zonder moeite ook van een enkele laag over gaan naar meerere lagen en naait zelfs zonder aarzelen over dikke naden heen.

Daarbovenop is het ook zeer handig bij het in elkaar zetten van je quilt, waarbij vormen en punten perfect op elkaar aan moeten sluiten. Het quilten van lagen stof en tussenvulling gaat probleemloos omdat de lagen gelijktijdig worden getransporteerd vanaf de onder- en de bovenkant. Als je het in werking wil zien, kan je even dit filmpje bekijken:

Klik hier om het boventranportsysteem te bekijken

Hieronder kan je enkele machines vinden die een ingebouwd boventransport systeem hebben:

Pfaff expression 710
Bernina 570 QE
Pfaff Select 3.2

Geef een reactie