Ontdek de accessoires van Brother naaimachines
25/06/2024

Brother

Brother Naaimachine Accessoires en Voetjes

Brother naaimachine accessoires en voetjes bieden eindeloze mogelijkheden om je naaiervaring te verbeteren. Als trotse eigenaar van een Brother naaimachine weet je dat deze apparaten bekend staan om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Dankzij de vele beschikbare accessoires en voetjes kun je je creativiteit de vrije loop laten. In deze blog bespreken we zowel de standaard voetjes die bij je machine worden geleverd als enkele essentiële extra’s die je naaiervaring naar een hoger niveau tillen. Of je nu een beginner bent of een ervaren naaister, deze gids helpt je om het maximale uit je Brother naaimachine te halen.

Standaard Voetjes bij Brother Naaimachines

Als eigenaar van een Brother naaimachine weet je dat er wel wat standaardvoetjes bij geleverd zijn. Maar welke accessoires en voetjes zitten er juist bij jouw Brother naaimachine?

 • J-Voetje (All-purpose voet):
 • Het J-voetje is het meest gebruikte voetje en is perfect voor gewoon naaien, zowel voor rechte steken als zigzagsteken. Dit voetje biedt uitstekende controle en stabiliteit voor de meeste naaiprojecten.

 • N-Voetje:
 • Het N-voetje is ontworpen voor siersteken en biedt de mogelijkheid om decoratieve patronen te naaien. Dit voetje heeft een brede opening waardoor de siersteken gemakkelijk en nauwkeurig gemaakt kunnen worden.

 • Automatisch Knoopsgat Voet:
 • Met de automatische knoopsgat voet kun je in enkele eenvoudige stappen perfecte knoopsgaten maken. Plaats de knoop in de voet, stel de machine in, en het knoopsgat wordt precies op maat genaaid.

 • Knoop Aannaai Voet:
 • Dit voetje maakt het vastnaaien van knopen een fluitje van een cent. Het houdt de knoop stevig op zijn plaats terwijl de machine de knoop vastzet met de juiste steek.

 • Blindzoomvoet:
 • De blindzoomvoet is ideaal voor het maken van blinde zomen waarbij de steken bijna onzichtbaar zijn. Perfect voor professionele afwerkingen op broeken en rokken.

 • Overlockvoetje:
 • Dit voetje helpt bij het afwerken van de randen van de stof, voorkomt rafelen en geeft een nette, professionele afwerking aan je projecten.

Essentiële Extra Accessoires voor je Brother Naaimachine

 1. Boventransportvoet:
 2. De boventransportvoet, ook wel bekend als de walking foot, is een essentieel accessoire voor elke serieuze naaister, vooral als je regelmatig werkt met lastige stoffen of meerdere lagen stof. Een boventransportvoet is een speciaal ontworpen naaivoet die helpt om de bovenste stoflaag gelijkmatig door te voeren terwijl de onderste laag door de gewone transporteur van de naaimachine wordt verplaatst. Dit voorkomt dat de stoflagen verschuiven en zorgt voor een gelijkmatig stiksel.

 3. Blinde Ritsvoet:
 4. De blinde ritsvoet is een onmisbaar accessoire voor iedereen die regelmatig werkt met ritsen en een professionele afwerking wil bereiken. Dit voetje is speciaal ontworpen om blinde ritsen netjes en vrijwel onzichtbaar in te zetten. De blinde ritsvoet is een speciaal voetje dat wordt gebruikt om blinde ritsen te naaien. Blinde ritsen zijn ritsen die zo in een naad worden genaaid dat ze onzichtbaar zijn aan de buitenkant van het kledingstuk of project. De voet heeft een speciale groef aan de onderkant die helpt om de ritsbanden op hun plaats te houden terwijl je naait.
  Koop nu jouw blinde ritsvoet

 5. Geleider:
 6. Een waterlineaal, ook bekend als een quiltlineaal of stofgeleider, is een handig accessoire dat helpt bij het naaien van rechte lijnen en gelijkmatige stiksels. Dit hulpmiddel is vooral populair bij quilten, maar kan ook nuttig zijn bij andere naaiprojecten waar precisie belangrijk is. Een waterlineaal is een verstelbare metalen staaf die aan de naaimachine wordt bevestigd. Het fungeert als een gids die je helpt om gelijkmatige afstanden tussen de stiksels te behouden. Door de lineaal parallel aan de naald te plaatsen, kun je eenvoudig rechte en consistente lijnen naaien zonder voortdurend te moeten markeren op de stof.

 7. Rimpelvoetje:
 8. De rimpelvoet is een handig accessoire voor elke naaister die van plan is om ruches, plooien of rimpels aan haar projecten toe te voegen. Dit voetje maakt het eenvoudig om gelijkmatige rimpels in je stof te creëren, wat een decoratief en stijlvol element kan toevoegen aan je naaiprojecten. De rimpelvoet, ook wel bekend als een plooivoet, is een speciaal ontworpen naaivoet die gebruikt wordt om rimpels of plooien in de stof te maken terwijl je naait. Het voetje heeft een unieke constructie die de stof onder de naald verzamelt en gelijkmatig rimpelt terwijl je stiksels maakt.

 9. Teflon Voet:
 10. De teflon voet, ook wel bekend als een anti-kleefvoet, is een speciaal accessoire dat onmisbaar is voor iedereen die werkt met lastige stoffen zoals vinyl, leer, plastic, en andere plakkerige materialen. Dit voetje zorgt ervoor dat deze stoffen soepel door de naaimachine glijden zonder vast te blijven zitten of te vertragen. De teflon voet is een naaivoet gemaakt van of bekleed met teflon, een materiaal dat bekend staat om zijn anti-kleefeigenschappen. Door de gladde, niet-klevende oppervlakte van de voet kunnen plakkerige stoffen gemakkelijk onder de naald door glijden zonder vast te lopen of te blijven plakken aan de voet.

 11. Rolzoomvoetje:
 12. Het rolzoomvoetje is een essentieel accessoire voor iedereen die een nette, smalle zoom aan lichte stoffen wil toevoegen. Brother biedt twee soorten rolzoomvoetjes: één voor rechte zomen en één voor zigzagzomen. Beide voetjes zijn speciaal ontworpen om nauwkeurige, opgerolde zomen te maken, waardoor ze ideaal zijn voor het afwerken van dunne en delicate stoffen zoals zijde, chiffon en organza. Rolzoomvoetjes, ook wel bekend als smalzoomvoetjes, hebben een unieke constructie met een ingebouwde geleider. Deze geleider rolt de stof op terwijl je naait, waardoor er een smalle, strakke zoom ontstaat. Er zijn twee soorten rolzoomvoetjes beschikbaar:

  1. Rolzoomvoetje voor rechte zomen: Dit voetje is ontworpen voor het maken van smalle, rechte zomen.
  2. Rolzoomvoetje voor zigzagzomen: Dit voetje maakt het mogelijk om een zigzagsteek te gebruiken bij het maken van rolzomen, wat extra flexibiliteit en stevigheid biedt.

 13. Smalle Ritsvoet:
 14. De smalle ritsvoet is een essentieel accessoire voor het nauwkeurig inzetten van ritsen in verschillende naaiprojecten. Deze voet biedt precisie en controle, waardoor je ritsen gemakkelijk en professioneel kunt toevoegen aan kledingstukken, tassen, en andere textielitems. De smalle ritsvoet is ontworpen om te worden gebruikt met gewone ritsen (niet-blinde ritsen) en zorgt voor een nette en onzichtbare afwerking. Het voetje heeft een smalle opening aan de voorkant, waardoor de rits naast de naald kan worden geleid terwijl je naait. Hierdoor kun je dicht langs de ritsnaalden zonder dat de stof wordt beschadigd.

 15. Kantvoet:
 16. De kantvoet van Brother is een essentieel accessoire voor het nauwkeurig en gemakkelijk naaien van kant en andere delicate stoffen. Deze voet biedt speciale functies die het mogelijk maken om prachtige kantapplicaties toe te voegen aan kledingstukken, accessoires en decoratieve projecten. De kantvoet is ontworpen met een transparante basis en een speciale gleuf in het midden, waardoor je gemakkelijk kunt werken met brede of smalle kanten en andere decoratieve stoffen. De gleuf zorgt ervoor dat de kant gelijkmatig onder de voet kan doorstromen terwijl je naait, wat resulteert in nauwkeurige en gelijkmatige steken.

 17. Stitch in the Ditch Voet:
 18. De Stitch in the Ditch voet is speciaal ontworpen om precies in de naad (in the ditch) te naaien. Dit betekent dat de naald in de groef van de naad kan naaien, waardoor de steek vrijwel onzichtbaar wordt. Dit is vooral handig bij quilten, waar je naden wilt verbergen en een schone afwerking wilt bereiken.

Conclusie

Bij jou Brother naaimachine heb je dus de juiste accessoires en voetjes nodig, hierdoor kan je het volledige potentieel van je Brother naaimachine benutten. Of je nu een standaard voetje gebruikt of een van de gespecialiseerde extra’s, elk voetje heeft zijn unieke functie om je naaiprojecten gemakkelijker en professioneler te maken. Vergeet niet om te experimenteren en te ontdekken welke accessoires het beste bij jouw naaistijl passen. Bezoek onze winkel voor een uitgebreid assortiment aan Brother accessoires en voetjes, en til je naaiervaring naar een hoger niveau! Heb je nog nood aan extra informatie? Dan kan je altijd op onderstaande website gaan kijken:

Meer info over alle persvoetjes van Brother

Geef een reactie