Zelf een mondmasker maken? Dat doe je zo
23/3/2020

Heb je momenteel wat extra tijd om handen en wil je graag helpen waar het kan? Een mondmasker maken voor jezelf of voor anderen is ideaal, maar hoe begin je hier best aan?

De overheid heeft zelf een patroon ontworpen dat werkt volgens het principe van een kussensloop. Onderaan zit dus een opening met een omslag. Dat werd gekozen omdat verschillende lagen stof een betere bescherming beiden en omdat er zo een filter in de opening geschoven kan worden (die filter kan bestaan uit een stofzuigerzak).

Dit is geen medisch mondmasker, gebruik het dus vooral om te vermijden dat je zelf andere personen besmet. Het masker geeft geen garantie voor het niet-besmetten van andere personen en dient niet te worden gebruikt als je in de buurt van besmette personen bent of als je een besmette persoon wilt verzorgen. 

In een blogartikel van Bernina wordt stap voor stap uitgelegd hoe je eraan begint, veel succes!

PATROON EN STAPPENPLAN

Onze winkel is gesloten maar de webshop blijft open. In ons uitgebreid aanbod vind je voor elk wat wils. Deze toestellen van Brother, Bernina en Pfaff hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en kunnen wij alvast aanraden. Aarzel niet ons te contacteren voor meer info.

-10%
+
Vanaf 1.079,00

+
Vanaf 999,00

Geef een reactie