Bernina Naaivoeten
18/06/2024

Bernina naaivoeten

Ontdek de Magie van Bernina Naaivoeten bij Van Rooy

Bij Van Rooy begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste naaivoet voor je project te kiezen. Bernina biedt een breed scala aan gespecialiseerde naaivoeten die je naaiprojecten naar een hoger niveau tillen. In deze blog bespreken we enkele van de meest populaire Bernina naaivoeten die je in onze winkel kunt vinden.

#5 Blindzoomvoet

Een blinde zoom is een zoom waarbij de steken aan de buitenkant van de stof nauwelijks zichtbaar zijn, wat een nette en professionele afwerking geeft. De voet heeft een geleider die ervoor zorgt dat de stof op de juiste plek blijft terwijl je naait, wat helpt bij het verkrijgen van een consistente en nauwkeurige zoom. De geleider kan vaak worden aangepast, zodat je de breedte van de zoom kunt variëren afhankelijk van de dikte van de stof en het gewenste resultaat.

Voor welke stoffen is de blindzoomvoet #5 geschikt?
De blindzoomvoet #5 is geschikt voor een verscheidenheid aan stoffen, maar het is vooral nuttig voor medium tot zware stoffen en ook voor rekbare stoffen.: Zoals wol, linnen, en zwaardere katoenen stoffen. Deze stoffen bieden voldoende dikte om de blinde zoom goed te laten werken. Gebreide stoffen: Ook gebreide stoffen kunnen met de blindzoomvoet worden bewerkt, vooral als je een professionele afwerking wilt zonder zichtbare steken.

Nog enkele tips voor het gebruik van de blindzoomvoet #5:

 • Stof voorbereiding: Zorg ervoor dat de stof goed geperst is voordat je begint met naaien.
 • Instellingen aanpassen: Afhankelijk van de stofdikte kan het nodig zijn om de steekbreedte en -lengte aan te passen.
 • Testnaad: Maak altijd eerst een testnaad op een stukje reststof om zeker te zijn van de juiste instellingen en om te zien hoe de zoom eruit zal zien.
 • Ontdek meer over de #5 blindzoomvoet

  #8 Jeansvoet

  De jeansvoet #8 is in het bijzonder geschikt voor naden met rechte steken in dikke, harde materialen zoals jeansstof, linnen of zeildoek. Ook meerlagige stoffen profiteren van zijn bijzondere opbouw. De stiksteekplaat met het steekgat geeft de naald zoveel mogelijk stabiliteit terwijl de vlakke voetzool het glijden over de dikke stoflagen vergemakkelijkt. Maar ook voor rechte steken op middelzwaar en dun materiaal is de jeansvoet #8 ideaal. Let er a.u.b. op dat het nieuwe BERNINA dubbeltransport alleen met type D naaivoeten functioneert.
  Ontdek meer over de jeansvoet #8
  Ontdek meer over de jeansvoet #8D

  #10 Kantvoet

  De smalle kantvoet #10C is een praktisch hulpmiddel om afgewerkte zomen en randen gelijkmatig en recht door te stikken. De voet is ook geschikt voor het aannaaien van kant en bandjes. Ook voor het doorstikken van boorden, plooien en zomen is de smalle kantvoet #10C ideaal. Met de geleidingsplaat in het midden van de voet kunnen er in een handomdraai parallel aan de rand lopende naden en zomen worden gecreëerd.

  Ontdek meer over de smalle kantvoet #10
  Ontdek meer over de smalle kantvoet #10C
  Ontdek meer over de smalle kantvoet #10D

  #16 Rimpelvoet

  De rimpelvoet #16 is geschikt voor het rimpelen van lichte tot middelzware stoffen. De stof wordt tijdens het naaien ongelijkmatig getransporteerd en verkrijgt daardoor zijn karakteristieke rimpels. Met de speciale inkeping in de rimpelvoet #16 kan het geplooide materiaal direct in één keer aan een glad stuk stof genaaid worden. Daarvoor wordt het gladde materiaal in de inkeping geschoven en niet gerimpeld.
  De rimpelvoet #16 is in twee verschillende breedtes verkrijgbaar. De brede versie kan speciaal voor naaimachines met een steekbreedte van maximaal 9 mm gebruikt worden.

  Ontdek meer over de Rimpelvoet #16
  Ontdek meer over de rimpelvoet #16 (voor 9mm machines)

  #34 Terugtransportvoet met transparante zool

  De terugtransportvoet met transparante zool #34 zorgt voor een vrij zicht op de naald en het naaibereik. Met behulp van de rode markeringen aan de bovenkant van de voet kan er bijzonder precies en zorgvuldig gewerkt worden. De terugtransportvoet met transparante zool #34 is een echte allrounder. De voet is geschikt voor vele nuttige steken en siersteken die voor- en achteruit worden genaaid en wordt ook vaak vooralgemene, grote en kleine naaiprojecten ingezet.
  Ontdek meer over de terugtransportvoet #34

  #35 Blinde Ritsvoet

  De ritsvoet #35 is ideaal voor het inzetten van onzichtbare ritssluitingen in kledingstukken. Daarnaast is de naaivoet een betrouwbaar hulpmiddel bij het bewerken van interieurtextiel en accessoires. Twee schuine gleuven dienen als geleiding waardoor er in vergelijking met gebruikelijke methodes gemakkelijker gewerkt kan worden. De gleuven liggen bij de ritsvoet #35 aan de onderkant. Ze bieden voldoende plaats voor het doorlopen van de tanden van de ritssluiting, terwijl het stofdeel onder de voet gevoerd en genaaid wordt.

  Ontdek meer over de Blinde Ritsvoet #35

  #50 Boventransportvoet

  De Bernina #50 Boventransportvoet zorgt ervoor dat meerdere lagen stof gelijkmatig worden getransporteerd. Dit is essentieel voor quilten en naaien van dikke stoffen zoals denim en leer.

  Ontdek meer over de #50 Boventransportvoet

  Rolzoomvoeten #61, #62, #63 en #64

  Je hebt verschillende rolzoomvoetjes bij Bernina die werken volgens een gelijkaardig principe als de speciaal voor de stiksteek ontwikkelde naaivoeten. Bij de zoomvoet wordt de stof van voren in de opening geleid en voor een optimale bevestiging dubbel omgeslagen.

  Daarna wordt de zoom met een rechte of zigzagsteek genaaid. De geleider bevindt zich in de zool en zorgt ervoor dat de zoom vlot onder de voet door glijdt. De zoomvoeten zijn ideaal bij naaiprojecten met middelzware stoffen.

  Conclusie

  Bij Van Rooy in Lier vind je een uitgebreid assortiment Bernina naaivoeten die je helpen om je naaiprojecten met precisie en gemak af te ronden. Bezoek onze website of kom langs in onze winkel om deze fantastische naaivoeten zelf te ontdekken.

Geef een reactie